جامعهي ايراني وارث تاريخ و تمدني برجسته و ويژگيهاي فرهنگي خاصي است که در يک حوزهي جغرافيايي گسترده در طول قرن ها و سدههاي متمادي، گروههاي مختلف و متنوعي از مردمان را در خود جاي داده و با خلق ، اشاعه و تعميق اساطير، سنن ، آداب، عادات، رسوم و ويژگيهاي گوناگون فرهنگي، يک حوزهي فرهنگي و تمدني غني را در منطقه شکل داده و با نام فرهنگ و تمدن ايراني به جهانيان شناسانيده است.
گستردگي و پهناوري اين حوزهي فرهنگي، مجاورت با حوزههاي فرهنگي متعدد، تاريخ طولاني، تنوع مختصات جغرافيايي، اقليمي و آب و هوايي اين سرزمين، هجوم مهاجمان بي شمار و مهاجرت ديگران به ايران، از جمله عواملي است که موجب گرديده به وسيلهي اقوام غير بومي؛ زبانها ، گويشها ، اديان و مذاهب گوناگوني به اين سرزمين راه يابد و يا اينکه در زبانها و گويشها و نيز اديان و مذاهب بومي و ديگر ويژگيهاي فرهنگي ، مختصات تازهاي به وجود آيد.
اقوام ايراني با دو ويژگي مهم؛ اشتراک تاريخي و فرهنگي با ديگر ايرانيان و پيوستگي و همبستگي اجتماعي عميق با يکديگر؛ و نيز برخي تفاوتهاي زباني و گاه مذهبي شناخته ميشوند. اين اقوام که خود جزيي از فرهنگ و تمدن ايراني محسوب ميشوند هريک به فراخوار شرايط تاريخي، سهمي در خلق و تکوين اين تمدن بر عهده داشته و دارند.
«برای دریافت خلاصه مقالات ارائه شده در این نشست به
دو فرمت WORD یا PDF روی لینکهای زیر کلیک کنید»
فرمت WORD
فرمت PDF