ArticlesStatesmenWoman e-zineًRestorationAYAM contemporary Historical ReviewO.HistoryPublicationsViewpoints and untold eventswith caravan of history(doc)Foreign Policy StudiesNewsمصاحبهwith caravan of history(photo)conferences
» نشريه الکترونيکي زنان » شماره 27، معرفی کتاب

کلمات کليدی :
 همه کلمات
تک تک کلمات

 

نشریه الکترونیکی بهارستان

138

غزه در آتش و خون

 

 

رقص چوبها به مناسبت کودتای 28 مرداد

 

 

پیشینه فرش

 

 

زندگی و اقدامات لارنس آلمانی در ایران
مطیع ترین وزیر امور خارجه ایران
سهم  ساواک در شکل گیری و پیروزی انقلاب اسلامی
محمد باقرخان تنگستانی

اخبارNEWS

فروشگاه مجازي موسسه مطالعات تاريخ معاصر ايران افتتاح شد  |+| بزودی آغاز به کار وب سايت جديد موسسه مطالعات تاريخ معاصر ايران

Google

جوان و تاریخ

تاریخ و جلوه های عزاداری امام حسین(ع)در ایران با تکیه بر دوران صفویه

 

 

چند قطره خون برای آزادی

 

 

زندگی سیاسی و اجتماعی آیت الله العظمی حاج سید محمد تقی خوانساری

 

فصلنامه تاریخ معاصر 61-62

فصلنامه تاریخ معاصر ایران

شماره 61-62

 

فصلنامه تاریخ معاصر 63

فصلنامه تاریخ معاصر ایران

شماره 63

کتابفروشی سرای تاریخ

Adobe Reader V 8.0

20.8 MB

 

شماره 27، معرفی کتاب 

معرفی کتاب

سفر دانه به گل
 

 آسیه آل احمد

 

 

در این شماره کتاب سفر دانه به گل، سیر تحول جایگاه زن در نثر دورۀ قاجار 1210-1340 ق به قلم دکتر مریم عاملي رضایي معرفي مي‌شود. این کتاب در سال 1389 توسط نشر تاریخ ایران منتشر شده و شامل سه فصل، ضمائم، تصاویر، منابع و اعلام و دارای 313 صفحه است.

 
همانطور که از عنوان کتاب مشخص است نویسنده به بررسی جایگاه و حضور زن در کتب ادبي در دوره قاجاره و ریشههاي حضور زن در نثر معاصر ميپردازد. سپس به خواسته‌ها و مطالبات زنان یا وضعیت آنان در نثر مردان پرداخته و مسیر این تحول را بررسي مي‌کند. دکتر مریم عاملي رضايي در خصوص اهمیت موضوع مينویسد: «شناخت چالشها و موانع پیش روی زنان و چگونگي مقابله با این چالشها که برای نخستین بار جریان جدیدي را در آثار منثور این دوره به وجود آورد براي درک تجربه ادبي که در این دوره شکل گرفت ضروري است. بررسي جایگاه زن در نثر دوره قاجار در شناسایي حلقه مفقوده میان ادبیات سنتي و ادبیات عصر جدید در انعکاس جایگاه زن در نثر حائز اهمیت است، زیر از سالهای 1300 شمسي به بعد شاهد حضور زن چه به عنوان موضوع اثر و چه به عنوان نویسنده در نثر داستاني هستیم».1
 
تاریخ دوره قاجار در فصل‌بنديهاي کتاب به سه دوره تقسیم شده و هر کدام از سرفصلها دارای زیر مجموعه‌هایي هستند که با موشکافي به مسائل آن زمان پرداخته‌اند. فصل اول به جایگاه زن در نثر دوره اول قاجار شامل سالهای 1210- 1264ق پرداخته و برخی از موارد مورد بحث در این فصل عبارتند از: اصل و نسب قاجاریه، اوضاع عمومي زنان در ابتداي دوره قاجار، جایگاه زنان در سفرنامه‌ها که خود این بحث جالب به دو بخش تقسیم مي‌شود که عبارتند از: زنان فرنگي در سفرنامه‌هاي ایرانيان و زنان ایراني در سفرنامه‌هاي فرنگي.
 
دوره دوم به جایگاه زن در نثر دوره ناصري 1264- 1313 ق می‌پردازد و مباحث این فصل عبارتند از: اوضاع حرم‌خانه و زنان درباري، جایگاه زن در نثر مردان، جایگاه زن در نثر زنان ، سفرنامه‌ها و ... .
 
فصل سوم جايگاه زن در نثر دوره مشروطه 1313-1340ق دوره سوم به نثر دوره مشروطه پرداخته است و این فصل مفصل‌ترين فصل کتاب است که شامل مباحث مهمی مانند: اوضاع عمومي زنان در دوره مشروطه و زمینه‌هاي حضور آنان در اجتماع، نقش ادبیات طنز در بیان مسائل زنان، و معرفي نشریات زنان و .... پرداخته است.
 
بخش ضمائم شامل چند مکتوب از زنان درباري، بخشي از معايب الرجال بي بي خانم استرآبادي، تأدیب‌الاطفال و تلگرافات زنان و ... است و در قسمت تصاویر، تصاویر زنان در نشریاتي چون شکوفه، ملانصرالدین موجود است.
 
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
 
1. دکتر مریم عاملي رضايي. سفر دانه به گل... . تهران، نشر تاریخ ايران، 1389. ص 9-10.

 

 




نام:                
*رايانامه( Email):
موضوع :
*نظر شما:


تماس با ما : 38-4037 2260 (9821+) -

کليه حقوق اين سايت متعلق به موسسه مطالعات تاريخ معاصر ايران مي باشد
درج مطالب در سایت لزوماً به معنی تاييد آن نيست

استفاده از منابع اين سايت با ذکر ماخذ مجاز است
بهترین حالت نمایش: IE8 یا نسخه بالاتر


 
www.iichs.org