ArticlesStatesmenWoman e-zineًRestorationAYAM contemporary Historical ReviewO.HistoryPublicationsViewpoints and untold eventsForeign Policy Studieswith caravan of history(photo)conferenceswith caravan of history(doc)
» نشريه الکترونيکي زنان » شماره ۸، کتاب: با من به سرزمين بختياري بيائيد
اثر ارزشمند " انقلاب علمی در غرب و ایران" نوشته محمد مهدی صدر فراتی بزودی به زیور طبع آراسته خواهد شد«

بیست و ششمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران

 

 

کلمات کليدی :
 همه کلمات
تک تک کلمات

 نشریه الکترونیکی بهارستان

122

 

التحولات السیاسیه فی ایران - الدین و الحداثه و دورهما فی تشکیل الهویه الوطنیه

التحولات السیاسیه فی ایران

الدین و الحداثه و دورهما فی تشکیل الهویه الوطنیه

 

اخبارNEWS

 اسفند 1391- به منظور ارتقاي کادر پژوهشي موسسه مطالعات تاريخ معاصر ايران، گارگاه آموزشي پژوهشي تاريخ اجتماعي و اقتصادي ايران در دوران قاجاريه و پهلوي طي 23 جلسه و به مدت 46 ساعت...   » ادامه خبر
 

---------- N E W S ---------- N E W S ---------- N E W S ---------- N E W S ---------- N E W S ---------- N E W S ---------- N E W S ---------- N E W S ---------- N E W S ---------- N E W S ---------- N E W S ---------- N E W S ----------

 

مهر 1391- مدیر روابط عمومی موسسه مطالعات تاریخ معاصر ایران، در گفت‌وگو با خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، از انتشار 8 عنوان کتاب از سوی این موسسه خبر داد و اظهار کرد: «تحلیل بر مواضع سیاسی ...  » ادامه خبر

 

 

جوان و تاریخ

 

 

همایش بین المللی کالبد شکافی سیاست بریتانیا در ایران

 

تاریخ و جلوه های عزاداری امام حسین(ع)در ایران با تکیه بر دوران صفویه

 

 

چند قطره خون برای آزادی

 

 

زندگی سیاسی و اجتماعی آیت الله العظمی حاج سید محمد تقی خوانساری

 

فصلنامه تاریخ معاصر ایران

شماره 59

 

 

 

کتابفروشی سرای تاریخ

 

Adobe Reader V 8.0

20.8 MB

 

شماره ۸، کتاب: با من به سرزمين بختياري بيائيد 

 دیگر مطالب خواندنی این شماره

 کتاب

                                                                                           

با من به سرزمين بختياري بيائيد

 

 

دكتر اليزابت مكبن روز

 

 

 

 

نويسنده: دكتر اليزابت مكبن روز (بي بي افروز)

ترجمه: مهراب اميري

چاپ اول 1373 تهران انتشارات سعدي

 

اين كتاب شامل پيشگفتار و 13 فصل است. در فصل هاي هشتم و نهم درباره ازدواج و زناشويي و مقام و موقعيت زن در بختياري مطالبي نوشته شده است. دكتر مكبن روز در مدت كوتاه عمرش بيش از هر زن ديگري به سير و سياحت پرداخت و به اغلب كشورهاي جهان مسافرت كرد و حوادث فراواني را پشت سر گذاشت. او در اين كتاب به شرح ماجراهاي هيجان انگيز اقامت خود در ايل بختياري، يكي از قدرتمند ترين عشاير ايران بين اصفهان و كرمانشاه پرداخته است. وي اطلاعات بسيار جالبي از زندگي اجتماعي آداب و رسوم و سنن محلي و باورها و اعتقادات و نحوه زندگي مردم ايل بختياري به دست مي دهد. دكتر مكبن روز در اوايل جنگ جهاني اول به تقاضاي دولت روسيه به عنوان يك پزشك ارتشي از ايران به صربستان رفت و در جبهه هاي روسيه به مداواي مجروحين پرداخت، در حين انجام وظيفه به بيماري تيفوئيد دچار شده و چندي بعد درگذشت.

 

دكتر مكبن روز بعد از لايارد، دومين فرد خارجي بود كه موفق شد مدت مديدي در ميان ايل بختياري به سر برد و از نزديك با طرز زندگي و آداب و رسوم و سنن ملي آنها آشنا شود. وي مي نويسد: من در كسوت يك پزشك به تمام مناطق بختياري سفر مي كردم و اغلب از بي بي هاي بزرگ و مادران و بستگان خوانين عيادت مي كردم. اين نوع عيادت ها چند هفته يك بار صورت مي گرفت و بيشتر بيماران خود را در قلعه ها معاينه و مداوا مي كردم. همين رفت و آمد ها سبب شد كه بين من و بيشتر خانم ها يك دوستي و رفاقت خاصي به وجود آيد و همين صميميت و يكرنگي مرا قادر ساخت كه از طرز تفكر و كنش و واكنش آنان در روزهاي شادي و سرور و يا مصيبت و بدبختي با خبر شوم و همچنين مطالب زيادي از آداب و رسوم و سنن ملي خود را براي من بازگو كنند.

 

اين كتاب كه يك خانم پزشك سياح آن را نگاشته حاوي مطالب جالبي درباره موقعيت زن به خصوص در ايل بختياري است.

 

نمونه هايي از متن كتاب : در بين نسل جديد و بي بي هاي جوان كمتر كسي را مي توان يافت كه بي سواد باشد ... دختران و پسران هفت هشت ساله به اتفاق روزانه بين چهار تا پنج ساعت در مكتبخانه نزد ملا مشغول سواد آموزي هستند. آنها در دراز مدت و به طور متناوب ادبيات فارسي و عربي را مي آموزند و شايد هم به همين علت است كه اگر يك زن جوان متأهل با داشتن دو بچه به تحصيل ادامه دهد، در بين بختياري ها غير عادي به نظر نرسد. (ص86-87)

 

انزوا و گوشه گيري در بين مسلمانان جايي ندارد. مارسدن Marsden در سفرنامه اش مي گويد: زنان عرب مسلمان جاوه در حد زنان هلندي از آزادي بهره مي برند. زنان بختياري در حال حاضر در همان موقعيتي هستند كه در گذشته دور قرار داشتند.

 

... بعد از دوران جاهليت يعني در عصر اسلام زن ها در مشرق زمين موقعيت هاي مهمي كسب كردند در تاريخ اسلام فهرست طولاني از نام اين گونه زن ها به چشم مي خورد. (ص93)

 

در حال حاضر زن ها بخوبي از عهده امور محوله بر مي آيند. از خانه خوب مراقبت مي كنند. اطفال را طبق شئونات خانوادگي تربيت مي كنند. از بي بند و باري و هرزگي و انواع فساد اخلاقي كه در غرب وجود دارد، در اينجا خبري نيست. (ص65)

 

 دیگر مطالب خواندنی این شماره

 زنان و جامعه: زنان پس از مشروطه

 بناهاي تاريخي : مدرسه مريم بيگم در اصفهان، تكيه مادر شاهزاده

 زنان هنرمند: فاطمه سلطان خانم، خورشيد كلاه خانم




نام:                
*رايانامه( Email):
موضوع :
*نظر شما:


تماس با ما : 38-4037 2260 (9821+) -

کليه حقوق اين سايت متعلق به موسسه مطالعات تاريخ معاصر ايران مي باشد
درج مطالب در سایت لزوماً به معنی تاييد آن نيست

استفاده از منابع اين سايت با ذکر ماخذ مجاز است
بهترین حالت نمایش: IE8 یا نسخه بالاتر


 
www.iichs.org